Monday, September 08, 2008

L'art de ser valencià !

Podràs saber conduir o no, podràs tindre més o menys gust per vestir-te a la moda, podràs tindre més o menys ma per la cuina..., però el que és clar es que si ets nascut à València sabràs fer una paella ! Siga per la tradició, siga perque els valencians estén molt acostumats a la paella dels diumenges, de les falles o de les festes de qualsevol poble, siga pel que siga, però tot valencià sap fer una paella, o al menys té la recepta al cap, com part de la saviesa popular.

I que és la paella ? Quines son els seus ingredients ? Desgraciadament al estranger es pot veure tota classe d'aberració culinària con respecte a la susdita paella : xoriço, cigrons, salsitxa... Bufffff... No, no, no... I tampoc fa falta anar molt lluny per n'adonar-se que els mateixos espagnols no tenen molt clar el significat gastronòmic, cultural i social d'una paella. Encara pitjor, la paraula "paella" es mal-utilitzada per tot arreu, en Espagna i fora, com atractiu publicitari dels turistes i a vegades, els pobres, tenen que menjar una barreja de sobres del dia anterior. Per aquests "atrapa-turistes" sense escrúpols dins la paella es pot ficar de tot... Potser tots els espanyols es senten identificats amb el flamenc o els toros ? Potser els gallecs es senten identificats amb el gaspatxo o els andalusos amb les vieires ? Doncs moraleja, cadascú al seu !

I voilà aquí a que es pareix una deliciosa paella valenciana feta aquest ultim cap de setmana, amb els pocs ingredients que es poden trobar a Toulouse... Ni marisc, ni xoriço ni pebrot... només paella valenciana !

coent-se, prenent forma


llista per gaudir-ne


i per què no acabar amb un saborós postres de fruita mediterrania ?


4 comments:

Anonymous said...

vaya vaya con que sabes cocinar. una de los madriles

Anonymous said...

jejeje, faceta oculta, ein ?

Anonymous said...

¡Madre mía... dan ganas de comérsela...!
Si el sabor está a la altura de la visión:
¡¡¡sobresaliente!!!!

Se ve perfecta: carne de pollo,(muslito y entremuslito: mejor!), tomatito, mucha verdura (valenciana mejor) y su tiempo de fuego para el arroz.
Nada de chorizo, ni morcilla, ni menudillos de políticos. Al pan, pan y al vino... vino.

pqs said...

no et queixes de les paelles tolosanes, que les de reading seran espectaculars ;-)

 
Free counter and web stats